menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés alagút


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:



A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SAJT BUNDÁBAN SÜLT CSIRKE MELL,VAJAS FŰSZERES BURGON
SAJT BUNDÁBAN SÜLT CSIRKE MELL,VAJAS FŰSZERES BURGON

1.A csirke melett megmossuk vékony szeletekre vágjuk ,kiglofoljuk besózzuk.A tojást felverjük és bele reszeljük a sajtot alaposan elkeverjük. 2.Először lisztben majd tojásban vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustárban naranccsal sült csirke
Mustárban naranccsal sült csirke

elkészítés Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjük a tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vast...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket : A szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres csirkeszárnyak
Fűszeres csirkeszárnyak

A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk