80 dkg csirkemell,
2 db tojás,
2 dl sör ( vagy tej vagy víz ),
liszt ( annyi amennyit a massza felvesz )
só,
bors,
Vegeta
A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.
A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta masszát kapjunk. Ízesítsük a masszánkat sóval, borssal, Vegetával. A tojások fehérjéit verjük habbá, majd lazán keverjük hozzá a masszához.
A csirkemell csíkokat mártsuk bele a masszába, és bő, forró olajban pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Vigyázzuk, hogy tényleg forró olajban süssük, különben magába szívja az olajat. Konyhai papírtörlőre helyezzük.
Ha valaki nem sörrel készíti, akkor inkább tejjel készítse, mint vízzel, mert sokkal finomabb. Én majonézes salátával tálaltam.
Az Orly masszába (vagy más néven sörtésztába) mártva zöldségeket, halat vagy akár gombát is süthetünk.
A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, megszórom a fűszerekkel és fél órára hűtőbe teszem. A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom. A tál aljába...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Kenjük be a fűszerkeverékkel a combokat. 2. A bőrt húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal. 3. Egy sütőben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVágd csíkokra a csirkemell filét. 2. Fűszerezd a csirkét sóval borssal, pirospaprikával és szerecsendióval. Utána forgasd át a húsokat, hogy mindenhol érje a fűszer. 3. Készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű