1/2 kg. pulyka mell filé
12 szelt bacon
1 doboz (250 g) zöldborső
2 tasak rizs
Pácoláshoz:
1 dl. olaj
1 tk. színes őrölt bors
1 tk. őrölt kakukkfú
1 mk. őrölt gyombér
1 tk. só
A pulykamellet 12 csíkra darabolom. beleforgatom a páclébe, utána belegöngyölöm egyenként 1 szelet szalonnába. Szorosan, zárható műanyag dobozba teszem, a maradék páclevet ráöntöm. Hűtőben 1-2 napig pácolom.
Sütés: a tepsibe 1 dl vizet , és 1 dl. olajat öntök, beleteszem a húsdarabokat és ráöntöm a páclevet is. 200 fokon alufóliával lefedve 30 percig sütöm, majd a fóéiát levéve légkeveréssel 10 perc alatt megpirítom.
Közben a rizst megfőzöm, a kész rizshez keverem a zöldborsót, sózom, picit borsozom.
Csirkemell filéből is készíthető. Bacon helyett a füstölt szalonna is finom.
A pulykamelleket 1-1.5 cm vastagságú csíkokra szeletelem beletekerem egy szelet bacon szalonnába. A lisztből tojásból vízzel jó sűrű palacsintatésztát készítek,ebbe belemártom a...
Elkészítési idő:A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra....
Elkészítési idő:A panírozás ugyanaz, mint a rántott húsnál, csak a prézli helyett sajtba forgatom a szeleteket. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem az ételízesítővel, a borssal és a fokh...
Elkészítési idő: