menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős csirkeszárnyak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg csirkeszárny

chilis só

fehér bors

olíva vagy napraforgó olaj

chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/

7 dl barbecue szósz

füstölt cayenne por (elhagyható)

Elkészítés:


A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.

Csípős csirkeszárnyak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ananászos sajtos csirkemell
Ananászos sajtos csirkemell

A csirkemelleket vékony (egész) szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk ételízesítőt is. Hirtelen mindkét oldalát elősütjük egy leheletnyi olajon, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkemell
Mustáros csirkemell

Sült csirkemell A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük. A szárazra törölt csirkemell mindkét oldalát megkenjük mustárral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olívaolajja...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Citromos-cheddaros csirkemell
Citromos-cheddaros csirkemell

A csirkemellett ujjnyi vastagságú, kisebb (fél tenyérnyi) szeletekre vágjuk, kicsit besózzuk és félrerakjuk amíg a többi hozzávalót előkészítjük. Egy tálba reszeljük a trappistasa...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Narancsos csirke
Narancsos csirke

Készítettem egy fűszerkeveréket, mozsárban jól megtörtem a száraz hozzávalókat. A fokhagymát, gyömbért, narancshéjat reszeltem, természetesen. A csibét félbevágtam, és besózva teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk