Családireceptkönyv.hu

Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy, egész csirkemellfilé (kb. 1,2 kg)
50 dkg csirkemáj
30 dkg füstölt, húsos szalonna, vékonyra szeletelve
20 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
5-6 gerezd fokhagyma
kb. 1 l tej
2 tojás
2 evőkanál liszt

őrölt bors
friss rozmaring

Elkészítés:


A csirkemelleket előbb félbe, majd lapjában 5-6 vékony szeletre vágjuk. A májat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A májat megszórjuk a maradék fokhagymával, felöntjük tejjel, és ugyancsak hűtőben pácoljuk. A gyümölcsöket is tejbe áztatjuk.
Másnap a húsról, a májról, a gyümölcsökről leöntjük a tejet, mindet jól lecsepegtetjük. A húst sózzuk, borsozzuk. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd kirakjuk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a két végük kissé túllógjon a formán. A forma alját és oldalát kirakjuk a csirkemellszeletekkel (néhányat félreteszünk belőle), majd a sárgabarackkal. Ezután következik a máj, amit szintén picit megsózunk, és megszórunk apróra vágott rozmaringgal. A májra kerül az aszalt szilva, közé szórjuk a mazsolát. A tojásokat kevés tejjel és a liszttel elkeverjük, ízesítjük pici sóval, majd a gyümölcsös, májas töltelékre öntjük. A félretett hússzeletekkel befedjük az egészet, majd a szalonna és a sütőpapír túllógó részét a hús fölé hajtjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 1 órát sütjük. Néhányszor leöntjük alóla a levét. Ha letelt az idő, a papírt széthajtva, takarás nélkül sütjük még 20-30 percet, majd az egészet egy sütőpapírral fedett tepsire fordítjuk, és újabb kb. 20 percig pirítjuk, amíg a szalonna szép piros nem lesz. Amikor kész, 15 percet pihentetjük, úgy szebben lehet szeletelni. Burgonyapürével és/vagy majonézes salátával tálaljuk.
Tipp: a sütőformát érdemes egy nagyobb tepsibe tenni a sütés közben esetleg kicsorduló lé miatt.

Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mogyi77
Szójaszószban pácolt csirkemell
Szójaszószban pácolt csirkemell

1. A csirkemellből szép szeleteket vágunk, a hagymákat felszeleteljük. 2. A pác hozzávalóit összekeverjük. 3. Egy tálba fektetjük a páccal bekent hússzeleteket úgy, hogy minden r...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tejben sült sajtos csirkecomb
Tejben sült sajtos csirkecomb

7–8 csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15–20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia alatt kb. 70 p...

Elkészítési idő: 105
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Mustáros csirkemell
Csirkemell - Mustáros csirkemell

1. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a sóval, majd a csirkemell filéket beletesszük, kb. annyi mártásnak kell lennie, hogy a húst ellepje. 2. Hűtőben lehet az ízeket egy é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: McChip
Pikáns-almás csirkemell
Pikáns-almás csirkemell

A mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem. A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk