A csirkéhez
1 db csirkemell filé (szép nagy)
2 db tojás
2 dl tej (a hús pácolásához)
0.5 dl tej (panírozáshoz)
1 bögre finomliszt
1 bögre zsemlemorzsa
0.5 bögre kukoricapehely
só ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj
A színes rizshez
1 bögre rizs
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 teáskanál ételízesítő
0.5 teáskanál borsikafű
só ízlés szerint
1 csipet cukor
1 ek margarin
A fokhagymás mártogatóshoz
2 ek joghurt (natúr)
2 ek tejföl
2 ek majonéz
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt)
A csirkemellet berakjuk egy tálba és ráöntjük a tejet, ebben pihentetjük kb 1/2-1 órát. Így nagyon kellemes puha lesz a húsa.
Egy lábasban egy evőkanál forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
Menet közben a fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.
A csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom. A tisztítás után fűszerezem mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a fela...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk, a tévépaprikát és a paradicsomot fölaprítjuk. Az összes szalonnát félcentis kockákra aprítjuk. Lábasba...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű