Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:

2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A H Á Z I P A R I Z E R
A H Á Z I P A R I Z E R

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirke tésztával
Lecsós csirke tésztával

A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A lecsós alaphoz kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Baconös csirkefalatkák
Csirkemell - Baconös csirkefalatkák

1. A csirkemelleket leöblítjük, szárazra törölgetjük. 2. Egyik oldalukat meghintjük sóval és borssal, bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd 3-4 cm széles csíkokra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

Elkészítés: A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk