menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkecombok zöldségágyon


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



6 csirkecomb (alsó, felső)
6 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
4 sárgarépa
rozmaring
1 teáskanál reszelt gyömbér
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket meghámozzuk, felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és összekavarjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A húsokat ráfektetjük és pár csepp olajat eloszlatunk rajtuk. Egy dl vizet öntünk rá és letakarjuk alufóliával, 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A családi összejövetelek kedvenc fogása lehet ez a könnyen összedobható, finom étel! Alig van vele munka, mégis nagyszerű recept!

Fokhagymás csirkecombok zöldségágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemáj almával
Csirkemáj almával

Minden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pesztós-fetás csirke
Pesztós-fetás csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-bazsalikomos csirkemell
Tejszínes-bazsalikomos csirkemell

A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük. Majd szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt felrakjuk főzni majd a bazsalikomot, és a sajtnak a felét belerakjuk. Forralásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés burgonyás mámor
Csirkés burgonyás mámor

A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és pár percig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel, hogy ne égjen oda. A paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk