6 csirkecomb (alsó, felső)
6 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
4 sárgarépa
rozmaring
1 teáskanál reszelt gyömbér
só, bors
olaj
A húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket meghámozzuk, felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és összekavarjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A húsokat ráfektetjük és pár csepp olajat eloszlatunk rajtuk. Egy dl vizet öntünk rá és letakarjuk alufóliával, 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
A családi összejövetelek kedvenc fogása lehet ez a könnyen összedobható, finom étel! Alig van vele munka, mégis nagyszerű recept!
A csirkemellet és a cukkinit kockára vágjuk. Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a csirkemellet, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a cukkini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat egyenként megkenjük vékonyan mustárral, megsózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt teszünk rá. Egy tálba helyezzük, leöntjük 3-4 dl paradicsomlével, rászórjuk a majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk és bedörzsöljük vele a husikat. Olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vegyes zöldségeket megpároljuk, az apróra vágott almát hozzákeverjük, fehérborssal, pici sóva megszórjuk. 2. A csirkemellből kb. fél cm vastagságú szeleteket vágunk, picit me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű