1 kg csirkemellfilé
A páchoz:
kb. 2 evőkanál mustár
1 vöröshagyma, durvára szeletelve
bors
3 babérlevél
olaj
Valamint:
20 dkg sárgarépa – kockázva
20 dkg fehérrépa – kockázva
1 nagyobb vöröshagyma – finomra aprítva
2 babérlevél
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejföl
citromlé
kb. 1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
só
őrölt bors
pici cukor
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. (Az sem baj, ha két éjszakát pácolódik.)
Másnap eltávolítjuk belőle a hagymát, a babért, majd egy szélesebb teflon serpenyőt felforrósítunk, és a pácos-olajos húst benne jól átforgatjuk, majd fedő nélkül pároljuk, és megvárjuk, amíg a hús a levét elveszíti. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd együtt dinszteljük pár percig. Beledobjuk a babért, meglocsoljuk a borral, és kevés vízzel, lefedve takarékon puhára pároljuk.
A tejfölből és a lisztből kevés vízzel (attól függ, mennyi mártást szeretnénk) habarást készítünk, az ételt behabarjuk. Mustárral, pici cukorral és kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Vékonyra metéljük a gombát, fél karikákra vágjuk a pórét, és vékony csíkokra a savanyú uborká...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes---A csirkefilét kiolvasztjuk és megmossuk., -- A csirkemellet szép szeletekre vagy. csíkokra. vágjuk ---.Dörzsölje be a húsdarabokat minden oldalukon sóval., fűszerekkel --.Önt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEgy kerek tortaformát kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk, megborsozzuk. A sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítése: A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű