Ma csirkecombot vettel elő a fagyóból, de már untam a pörkölt-sült hús-rántot hús triót, ezért rákerestem egy tavaly olvasott receptre és ez lett belőle. 3 db. csirkecomb félbevágva, lebőrözve, sózva, borsozva. Kb. 1,5 kg. krumplit megpucoltam, kisebb kockákra vágtam, lesóztam, majd kiolajozott tepsibe raktam, rászeleteltem fokhagymát és kisebb cikkekre vágott vöröshagymát szórtam közé. Rátettem a cs.combokat és erre jön az öntet. Kb. 3-4 dl. száraz vörösbort elkevertem egy evőkanál sűrített paradicsommal, egy teáskanál curryporral és ezzel locsoltam meg az egészet. Fólia alatt kb. 40 percig pároltam utána fólia nélkül 15 percig sütöttem. Íme a végeredmény: kellemesen pikáns, szaftos hús + köret.
Hagymát kevés olajon megpirítom. Darált húsból fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 db tojást, fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem. Erre a karikára vágott krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket, a mézet és a mustárt az olajjal öszekevertem, a csirkedarabokat beleforgattam, kevés vizet aláöntve tepsibe raktam. Majd 200 fokos sütőben alufóliával letakarva, 30 p...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnára fektetett sózott borsozott csirkecombot befedjük a hagymával paprikával becsomagoljuk és 21-25 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kockázzuk. Megmossuk, majd ízlés szerint besózzuk. Egy tűz álló tálba (az enyém 23 x 17 x 8 cm) bele tesszük az olajat. Erre rá tesszük a kockára vágott bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes