20 dkg szeletelt bacon szalonna, kb-70-80 dkg csirkemell,20 dkg
reszelt sajt,3 evőkanál liszt,3 kanál tejföl,3 tojás,delikát,bors,só
Az őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon
szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a
tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáadjuk a
reszelt sajt picit több mint a felét,ezzel is jól elkeverjük.A
csirke mellett kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük a fűszerekkel,
és ezt is a keverékhez adjuk.Jól összekeverjük és az őzgerincformába
öntjük.A tetejére szórjuk a meg maradt reszelt sajtot,majd ráhajtjuk a
szalonna túl lógó részét.Alufóliát teszünk a tetejére,és előmelegített
sütőbe 45-50 percig.Levesszük a fóliát és még kicsit sütjük hogy a
szalonna szép szint kapjon.Ezután én kiszoktam óvatosan borítani
egy lapos tepsibe és így is sütök rajta egy kicsit, hogy szép legyen a színe.
Hűlni hagyjuk kicsit és utána tálra
borítjuk.Langyosan is lehet szeletelni,de kihűlve az igazi.Csirkemell
helyett csirkecomb filéből is elkészíthető.
Hevíts 1 evőkanál olajat egy serpenyőben. 2-3 percig süsd a zöldbabot. Sózd és borsozd a csirkemell darabokat, majd szedd ki a serpenyőből a zöldbabot és süsd helyette a serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombok bőrét lehúzzuk, megmossuk. A szalonnát csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, ha üvegesre sültek, a zsírjába beletesszük a szintén kockákra vágott hagymát, megdinsztel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: KönnyűA húsokat szárnyas fűszer sóval kissé bekenjük A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra,majd egy zacskóba tenni és 2 -3 órára pihentetjük a páclébe....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű