1kg csirkemáj(szív nélküli)
6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír
2 evőkanál paradicsom püré
Fűszerek:
2-3 teás kanál majoránna
szárított petrezselyem zöld,metélőhagyma
só,bors vagy delikát ízlés szerint
2-3 teás kanál piros paprika
2 mokkás kanál fokhagymapor
A hagymát megpucoljuk zsíron dinszteljük,mikor már puha rárakjuk a piros paprikát,paradicsom pürét,borsot,zöld fűszereket,sózni csak a végén szabad mert megkeményedik a máj.A csirkemájat megmossuk megtisztítjuk ,szeleteljük fel és hozzáadjuk a hagymához,egy kevés vizet adhatunk hozzá készre főzzük a májnak nem kell sok idő mert megkeményedik,kb.15 perc.Sózzuk, a legvégén.
- Karfiolt félpuhára főzzük sós vízben. - Csirkemell kockákat, karfiolt, borsót, petrezselymet egy tálba tesszük. - Tejfölt, tojást, lisztet kikeverjük, só, bors, fokhagyma, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk. A hozzávalókat alaposan elkeverjük , majd egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni , dobunk bele egy darab húsleves leves kockát majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd nagyon vékony szeletekre, majd sózd be őket. A lisztet, két kiskanál zsályát és egy kis rozmaringot dolgozz össze, majd ebben forgasd meg a csirkemelleket. Egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük. A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű