menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirkemell karikaburgonyával,coleslaw-val


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Két darab, zöldfűszeres olajban pácolt csirkemellet sütöttem serpenyőben.
Míg sültek megpucoltam és karikára vágtam néhány burgonyát, majd ezeket is bedobtam mellé. Mire a két hús teljesen átsült, addigra a krumpli is elkészült.
Közben egy edénybe - egy savanyúságos kis vödröt használtam - egy tojássárgát ütöttem, amit olajjal kikevertem. Mustárral, citromlével, borssal, sóval, cukorral ízesítettem, tejföllel hígítottam végül került bele egy kis chilipehely, mert csípősen szeretem.
Ezek után egy fél fej hagymát apróra vágtam, egy répát lereszeltem a nagylyukú reszelőn és egy jókora darab káposztát is.
Ezeket nyersen belekevertem az előkészített szószba és betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Amikor a csirkemell elkészült vízszintesen félbevágtam, két-két szeletet kapva így.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Baconos csirkecomb
Baconos csirkecomb

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi pulykamellsonka
Házi pulykamellsonka

A pulykamellet alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Ezután egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával. (A legegyszerűbb, ha deszkára szórjuk a paprikát, és a húst beleforgatjuk.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkecomb - Duplasajtos csirke
Csirkecomb - Duplasajtos csirke

1. A lisztet, a pirospaprikát, a borsot, a fűszerkeveréket és a sót összekeverem egy tányérban. 2. Megforgatom benne a csirkét, tepsibe teszem. 3. A hagymát karikára vágom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar csirkemell torta baconnel zöldséggel
csirkemell torta baconnel zöldséggel

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a zöldségeket és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk