1 db csirkemellfilé
20 dkg szeletelt, füstölt bacon szalonna
kevés vaj (zsír)
fokhagyma
fűszerek: vegeta, fokhagyma (granulátum)
A megmosott csirkemellet kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk (kb. 12 db lesz belőle), megszórjuk vegetával és fokhagymaporral, (esetleg borsozzuk), majd mindet egyenként baconba tekerjük. A tekercseket vékonyan kivajazott (zsírozott) tepsibe fektetjük, s mindre rászeletelünk fél-fél gerezd fokhagymát. (De megszórhatjuk újra a fűszerekkel - én így tettem.)
Alufóliával lefedve, kb. 30-40 percig sütjük közepes tűzön, majd ha megpuhult a hús, a fólia nélkül pirosra sütjük.
Krumplipürével vagy sültkrumplival is tálalható.
A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA darált húsba bele reszelem a fokhagymát a vöröshagymát, bele ütök 2, db tojást a zsemléket hideg vízbe beáztatom majd ha meg puhult ki nyomkodom és szét morzsolom a hús tetején.é...
Elkészítési idő: kb 2óra Nehézség: KözepesVékony, sózott pulykamellre (csak lapogatott) teszünk egy szelet sonkát és egy szál zsályát (fogpiszkálóval rögzítjük). Serpenyőben vajat olvasztunk (nem nagy hőfokon), majd a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű