Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkemell bacon-be tekerve


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csirkemellfilé
20 dkg szeletelt, füstölt bacon szalonna
kevés vaj (zsír)
fokhagyma
fűszerek: vegeta, fokhagyma (granulátum)

Elkészítés:


A megmosott csirkemellet kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk (kb. 12 db lesz belőle), megszórjuk vegetával és fokhagymaporral, (esetleg borsozzuk), majd mindet egyenként baconba tekerjük. A tekercseket vékonyan kivajazott (zsírozott) tepsibe fektetjük, s mindre rászeletelünk fél-fél gerezd fokhagymát. (De megszórhatjuk újra a fűszerekkel - én így tettem.)
Alufóliával lefedve, kb. 30-40 percig sütjük közepes tűzön, majd ha megpuhult a hús, a fólia nélkül pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Krumplipürével vagy sültkrumplival is tálalható.

Csirkemell bacon-be tekerve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámos-mézes csirke bundában
Szezámos-mézes csirke bundában

A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Bakonyi csirkecombok
Borsos Zoltan Kedvelnék
Bakonyi csirkecombok

A csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia szelet csirkéből
Stefánia szelet csirkéből

A darált húsba bele reszelem a fokhagymát a vöröshagymát, bele ütök 2, db tojást a zsemléket hideg vízbe beáztatom majd ha meg puhult ki nyomkodom és szét morzsolom a hús tetején.é...

Elkészítési idő: kb 2óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Sonkás-zsályás pulykamell
Sonkás-zsályás pulykamell

Vékony, sózott pulykamellre (csak lapogatott) teszünk egy szelet sonkát és egy szál zsályát (fogpiszkálóval rögzítjük). Serpenyőben vajat olvasztunk (nem nagy hőfokon), majd a húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk