1 cs leveles tészta, 50 dkg csirkemáj, 1 nagy fej hagyma, bors, kakukkfű, 1 alma paprika, 1 tojás sárgája, só
A tésztát szobahőmérsékleten kiengedtem, két részre osztom és két egyforma nagyságú téglalappá nyújtom.
A vöröshagymát és a paprikát megdinszteltem, majd rádobom a megtisztított, csíkokra vágott májat. Frissen darált borssal megszórom, rátépkedtek úgy fél csokor kakukkfüvet és két-három percig nagy lángon pirítom. Akkor jó, ha a közepe kifehéredik. Végül megsózom és beletekerem a tésztába.
Megkenem tojás sárgájával és forró sütőben 30 percig sütöm.
Vegyes salátával tálaltam.
Csirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük. A maradék zsiradékban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat apróra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomóval is törhetjük), és kevés olajon megpirítjuk-pároljuk. Ha már a vöröshagyma üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt csiperké...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű