Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész nagy csirkemell filé
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
2 nagyobb tojás
2 púpos ek liszt
2 ek tej
0,5 kk só
1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb fokhagyma

Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.

Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.

Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a gyerekeim egyik kedvenc étele, bármikor szívesen fogadják, ez olyan mindenkor bevethető fogás
Ízletes csirkedarabok, amik a bundában puhulnak meg, szaftosak, egyáltalán nem szárazak. Kínálhatjuk a megszokott köretekkel, vagy csak fokhagymás mártogatóssal, esetleg friss salátával. Ez nem egy nagy adag, érdemes legalább duplázni

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Püspök salsa csirkével
Püspök salsa csirkével

Vágjuk fel a csirkét nagyobb darabokra, s az olíva olajon tíz percig pirítsuk, süssük elő. Vegyük ki a húsdarabokat a serpenyőből, anélkül, hogy nagyon lecsorgatnánk róluk a zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Áfonyãs kacsamell
Áfonyãs kacsamell

A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Csőben sült cukkinis csirkemell Glaser konyhájából
Csőben sült cukkinis csirkemell Glaser konyhájából

A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, sóval, borssal fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Csirkemájas-zöldborsós rizs
Csirkemájas-zöldborsós rizs

1. Először is, elkészítem a párolt rizst , majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk