1 kg lecsöpögtetett kovászos káposzta
3 egész csirkecomb
1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
3 nagyobb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kömény
olaj
1 maréknyi vágott zellerlevél
3 db babérlevél
2-3 db csili
só
bors
10 dkg szalonna
A csirkecombokat alaposan megmostam, kettévágtam, sóztam borsoztam, piros paprikával meghintettem, reszelt fokhagymával bedörzsöltem, pár kanálnyi olajjal összekevertem és végül egy jénaiba rakva 180 C°-n, előmelegített sütőben, lefedve pároltam 25 percig.
Közben elkészítettem a káposztát.:
A vörös hagymákat tisztítás után felszeltem.
2-3 evőkanálnyi olajat felhevítettem egy serpenyőben, rádobtam a csiliket, babérlevelet, köménymagot hogy az ízek, aromák jobban kioldódjanak. Rátettem a felkockázott szalonnát, és a szalonna bürkét. Ezek után következett a hagyma, amivel pirítottam, végül a káposzta. Kicsit sóztam, borsoztam, természetesen ízlelve, jól elkevertem, lefedve 30 percet pároltamA combokat kivéve a sütőből, kiszedtem őket a jénaiból, de zsírját benne hagytam. Erre a zsiradékra rátettem a párolt káposztát és összekevertem vele. Visszahelyeztem a combokat, és visszatettem a sütőbe és 30 perc alatt szintén 180 C°-n, pirosra sütöttem.Friss kenyérrel együtt ajánlom, de burgonyapüré mellé tálalva is isteni!
Szépen fogy a kovászos káposztám, a leve isteni, a káposzta pedig húsok mellé, vagy uzsonnára tökéletes savanyúságként. Megmentettem egy kilónyit, hogy elkészítsem páromnak ezt a kiadós, laktató ételt, ezzel várom haza a munkából.
A pulykacombokat leöblítjük, bőrös oldalára fektetve késheggyel sűrűn megszurkáljuk, és a nyílásokba nyomkodjuk a vékony csíkokra vágott fokhagymát és szalonnát. Bedörzsöljük sóval...
Elkészítési idő: 2 és 1/2 óra Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket. Betak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst nagy szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, majd a csirkét is pirítjuk 3-4 percig. A mustárt hozzákeverj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű