Családireceptkönyv.hu

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lecsöpögtetett kovászos káposzta
3 egész csirkecomb
1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
3 nagyobb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kömény
olaj
1 maréknyi vágott zellerlevél
3 db babérlevél
2-3 db csili

bors
10 dkg szalonna

Elkészítés:


A csirkecombokat alaposan megmostam, kettévágtam, sóztam borsoztam, piros paprikával meghintettem, reszelt fokhagymával bedörzsöltem, pár kanálnyi olajjal összekevertem és végül egy jénaiba rakva 180 C°-n, előmelegített sütőben, lefedve pároltam 25 percig.
Közben elkészítettem a káposztát.:
A vörös hagymákat tisztítás után felszeltem.
2-3 evőkanálnyi olajat felhevítettem egy serpenyőben, rádobtam a csiliket, babérlevelet, köménymagot hogy az ízek, aromák jobban kioldódjanak. Rátettem a felkockázott szalonnát, és a szalonna bürkét. Ezek után következett a hagyma, amivel pirítottam, végül a káposzta. Kicsit sóztam, borsoztam, természetesen ízlelve, jól elkevertem, lefedve 30 percet pároltamA combokat kivéve a sütőből, kiszedtem őket a jénaiból, de zsírját benne hagytam. Erre a zsiradékra rátettem a párolt káposztát és összekevertem vele. Visszahelyeztem a combokat, és visszatettem a sütőbe és 30 perc alatt szintén 180 C°-n, pirosra sütöttem.Friss kenyérrel együtt ajánlom, de burgonyapüré mellé tálalva is isteni!

Trükkök, tippek, praktikák:


Szépen fogy a kovászos káposztám, a leve isteni, a káposzta pedig húsok mellé, vagy uzsonnára tökéletes savanyúságként. Megmentettem egy kilónyit, hogy elkészítsem páromnak ezt a kiadós, laktató ételt, ezzel várom haza a munkából.

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkenyárs (Satay)mogyorószósszal (Hervé Palmieri)
Csirkenyárs (Satay)mogyorószósszal (Hervé Palmieri)

A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy tálba, amihez adunk . 1 ek olajat és a curry port, alaposan elkeverjük és a tálat betakarjuk folpack-el Hűtőbe tesszük. Egy se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Pulykacomb aszaltszilvás káposztával
Pulykacomb aszaltszilvás káposztával

A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a főszerekkel és az olajjal összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándorné
Kólás kacsa
Kólás kacsa

Nem kell előre pácolni, csak egy nagyobb kiolajozott sütőtálba tegyük bele a kacsát, és öntsük rá a kólás levet. 180 fokon, alufóliával lefedve süssük 2 és fél órát. Félidőnél egys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk