4 db tanyasi csirkecomb
4-5 db krumpli
3-4 db sárgarépa
2 db lila hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 tk ételízesítő
3-4 ek libazsír vagy sertészsír
1 dl fehérbor vagy víz
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
A megmosott és szárazra törölt combokat ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután a krumplit megsózzuk, és alaposan összeforgatjuk. A hagymát megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A tepsibe kanalazzuk a zsírt, majd ráöntjük a bort. Ezután belehelyezzük az előzőleg befűszerezett combokat, majd körérakjuk a feldarabolt krumplit, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
Ezután fóliával lefedjük a tepsit, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a húst és a zöldségeket (ha túl sok alatta a lé, leöntünk belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral). Tálalás előtt a húst tányérra helyezzük, majd körérakjuk a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk
Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásával á...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágom, fűszerezem, majd a mustárral kikevert sajtkrémmel megkenem és jénai tálba rétegezem. Lefedem és 200fokon 50percig sütöm. Végül beborítom saj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsibemellet,combot /kicsontozni/, apró kockára vágni és szórni csibe fűszer keverékkel, állni hagyni hűtőbe, míg a többi anyagot összevágod. Szalonnát apró kockára vágni. A zöldsé...
Elkészítési idő: 1 1/2 óra Nehézség: KözepesÁztassunk 2 szelet kenyeret vízbe. A 2 krumplit hámozzuk meg, mossuk meg és reszeljük le. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A darálthúshoz adjuk hozzá a hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű