4 db tanyasi csirkecomb
4-5 db krumpli
3-4 db sárgarépa
2 db lila hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 tk ételízesítő
3-4 ek libazsír vagy sertészsír
1 dl fehérbor vagy víz
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
A megmosott és szárazra törölt combokat ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután a krumplit megsózzuk, és alaposan összeforgatjuk. A hagymát megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A tepsibe kanalazzuk a zsírt, majd ráöntjük a bort. Ezután belehelyezzük az előzőleg befűszerezett combokat, majd körérakjuk a feldarabolt krumplit, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
Ezután fóliával lefedjük a tepsit, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a húst és a zöldségeket (ha túl sok alatta a lé, leöntünk belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral). Tálalás előtt a húst tányérra helyezzük, majd körérakjuk a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk
1. Olajon kisebb méretű hagymát pirítok, teszek bele pirospaprikát, fűszereket és beleöntöm a májat. 2. Felengedem vízzel és a bele tételtől számítva kb. fél óra alatt elkészül.
Elkészítési idő:Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau ce legume prefera fiecare). Toate astea se condimenteaza (sare si piper) si se pu...
Elkészítési idő: 1 óraMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkemelleket vágd szeletekre, készíts elő 3 edényt. Az egyik edénybe a felvert tojásokat rakd. A másikba a só, a bors és a liszt keverékét. A...
Elkészítési idő: