250 gr csirkemell filé
egy kk só egy nagyobb csipet őrölt feketebors
egy nagyobb csipet fokhagymapor
Sütés után kenéshez:
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt pirospaprika
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, aprítógépbe tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymaport és a gépben pépesítettem. A masszát alufóliára halmoztam, rúddá formáztam...majd mint egy szaloncukrot, jó szorosan becsomagoltam.
Tepsibe tettem és 180 fokon 35 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni, ezután kicsomagoltam. Vékonyan lekentem az olívaolaj és a pirospaprika keverékével, majd éles késsel szeleteltem.
Képek a készítésről:)
http://www.inforabakoz.hu/blog/olvas/hazi-csirkemell-sonka-mindenmentesen-2016-02-15-135209
A húst ( kb. fél marék kivételével) az apró kockára vágott szalonnával együtt pépesítjük ( én ezt merülő mixerrel oldottam meg) majd beledolgozzuk a többi hozzávalókat és a kockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon átsütjük. 3. A trappi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz újburgonyát ⅔-ig előfőzzük. A máz összetevőit egy lábosban összeforraljuk, és egy kicsit be is sűrítjük. A csirkemelleket magasabb lángon kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű