Rántani
500 g máj - csirke
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
50 ml 1,5%-os tej
150 g zsemlemorzsa
Az elkészült máj ízesítéséhez
1 teáskanál só
A sütéshez
étolaj
Külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel kikevert tojást, és a zsemlemorzsát.
A csirkemájat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, majd a tejjel felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Az olajból kivéve a májat konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges olajat, majd ízlés szerint megsózzuk.
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő:A zúzát alaposan megmossuk, és feldaraboljuk. Olajon megpároljuk a hagymát, majd beletesszük a zúzát, és pirítjuk majd a piros paprikát is beletesszük. Felöntjük annyi vízzel, a...
Elkészítési idő: 2-óraA hagymát felaprítottam és 1 ek olajon megdinszteltem,hozzáadtam a gombát és lesütöttem. Amikor már pirult,hozzáadtam az elkapart csirkemájat és 2-3 perc alatt átsütöttem. Ehhez...
Elkészítési idő: