Rántani
500 g máj - csirke
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
50 ml 1,5%-os tej
150 g zsemlemorzsa
Az elkészült máj ízesítéséhez
1 teáskanál só
A sütéshez
étolaj
Külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel kikevert tojást, és a zsemlemorzsát.
A csirkemájat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, majd a tejjel felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Az olajból kivéve a májat konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges olajat, majd ízlés szerint megsózzuk.
1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 3. A nokedli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, szárazra törölt csirkemellet kockázzuk fel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze a zúzott afokhagymával, a citromlével és 3-4 evőkanál extraszűz olivaolajjal. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsi alját kikenünk vajjal ( vagy olajjal), és a felszeletelt csirkemellet lerakjuk. Kicsit sózzuk (vigyázni kell, mert a levespor sós!), borsozzuk és utána rászórjuk az egész...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1.A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. 2.Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3.A csirkemellett sózzuk, nagyon finoman bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz