50 dkg csirkemell
10 dkg bacon
3 db paradicsom
1 dl paradicsomlé
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld paprika
olívaolaj
friss bazsalikom
só, bors
A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirke már kezd kifehéredni, felöntjük a paradicsomlével. Közben a paradicsomokat is meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket összetörjük és hozzáadjuk a csirkéhez. Megszórjuk a friss bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és 25 perce át főzzük. Ha szeretnénk, hogy szaftos legyen egy fél dl vizet is önthetünk hozzá. Tésztával, vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.
1. Vágjuk apróra a csirkehúst. 2. Keverjünk össze 3 evőkanál olajat az apróra vágott petrezselyemmel és a chili paprikával, majd kenjük meg vele a húst. 3. A paprikát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat...
Elkészítési idő: 105 min Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsit kiklopfoltam,sóztam,borsoztam. A tojásokat a sajttal,sóval,borssal,fokhagymával simára kevertem. A szeleteket lisztbe,majd a sajtos masszába mártottam,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű