menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi rántott hús


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hús - csirkemell, pulykamell, csirke alsó- és felsőcomb, sertéskaraj, sertéstarja, borjúcomb
15 dkg liszt
Zsemlemorzsa
3 tojás
1 dl tej
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Kezdésnek klopfold meg kissé a húsokat, a borjút érdemes a lehető legvékonyabbra verned, hogy rendesen át tudjon sülni, azonban arra figyelj, hogy ne verd teljesen szét, maradjon azért valami a húsból, hogy érezhető legyen az íze a végeredményben, ne csak panírt egyél némi húspéppel. Ezután sózd és borsozd ízlésednek megfelelően az előkészített húst, ha van rá időd, akkor egy gerezd fokhagymával ízesített tejben áztasd be kissé, nagyon jót fog tenni az állagának és persze az ízének is. Ha ezzel megvagy, készítsd elő a panír alapanyagait, ha úgy látod, hogy valamelyikből kevesebb is elég lesz, akkor ne mérd ki az egészet a tálakba, hanem ahogy fogy, pótold, így biztosan nem lesz felesleg, ha netán mégis marad valamiből, akkor se aggódj, dolgozd össze a többiekkel, és süsd ki

A tojásokat verd fel a tejjel,a zsemlemorzsát tedd tálba. Ha minden előkészület megvolt, egy alkalmas serpenyőben tedd fel melegedni az olajat. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában, majd ha már elég forró az olaj - ezt tesztelheted úgy, hogy egy kis morzsát hintesz bele, ha egyből fortyog, akkor már elég forró -, tedd bele a húsokat. Pár percig süsd mindkét oldalukat, majd papírtörlővel bélelt tányérra - még jobb ha kenyérszeletekre! - szedd ki őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tökéletes rántott hús mindenkinek mást és mást jelent, de azért van néhány alapvető szabály, amit érdemes betartanod

Karácsonyi rántott hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos csirkemell
Paradicsomos csirkemell

A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Baconos-sajtos pulykafonat rántva
Pulykamell - Baconos-sajtos pulykafonat rántva

1. A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a baconok. 2. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk. 3. 3 szelet hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Belga citromos csirke
Belga citromos csirke

A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pipimell gazdagon
Pipimell gazdagon

1.,A pipimellet sütés előtt a kínai fűszerrel kell pácolni, majd megpárolni. 2. A hagymát megsütni, és sűrített paradicsommal és vízzel és (vagy házi befőtt paradicsommal)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk