menu

Családireceptkönyv.hu

Belga citromos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg-os csirke
5 dkg vaj
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 citrom
2 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
só, bors

Elkészítés:


A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrezselyemgyökeret, és egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. Meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és a csirkedarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük. Levébe keverjünk egy citrom levét. Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy kávéskanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és a csirkedarabokra öntjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem fontos egész csirke, lehet csak mell, comb, vagy vegyesen.

Zsiradék gyanánt lehet vaj és olívaolaj keverék. Finomabb lesz talán így.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkával sajttal töltött csirkemell
Sonkával sajttal töltött csirkemell

Húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, egy csík sonka, egy csík sajt, majd feltekerjük és fogvájóval átszúrjuk. Bepanírozzuk és kisütjük. Burgonyakrokettel találjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sonka Fokhagyma - pirospaprika köntösben
Csirkemell sonka Fokhagyma - pirospaprika köntösben

A csirkét sózom, borsozom és szárnyas(kacsa, liba) zsírjában elősütöm. A kisült zsírral meglocsolva, fűszernövényekkel meghintve, 200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Tejszínes csirkemellfilé
Csirkemell - Tejszínes csirkemellfilé

1. A mellfiléket vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. majd egyenként beforgatjuk őket lisztbe, felvert tojásba és a lereszelt sajtba. 2. A beforgatott mellfiléket hőálló tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pácolt sült csirkecomb
Pácolt sült csirkecomb

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A mézet a citromlével, az olajjal, a mustárral és friss reszelt gyömbérrel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a combokra kenjük. 2 órát álln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk