menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell recept


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 dkg csirkemell filé
375 g tejföl
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár (lehet több is ízlés szerint)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x40 cm

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Hagymás csirkemell
Csirkemell - Hagymás csirkemell

1. A csirkemellet nagyobb darabokra, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. 2. A tejfölt befűszerezzük ízlés szerint pirospaprikával, borssal, sóval. 3. Egy üvegedény aljába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gréta
Ananászos csirke (Tamás)
Ananászos csirke (Tamás)

A hozzávalókat összekeverjük és 3 órára a hűtőbe tesszük. Nagyon forró olajban 1 doboz ananász kockára vágva megpirítani gyorsan. Ráönteni a csirkét, 10 percig együtt pirítani, fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott máj
Rántott máj

A lisztet, a morzsát és a tojásokat tedd külön tálkákba, amikben majd meg tudod forgatni a májakat. A tojást verd fel a tejjel, és adj hozzá egy kis sót is. Ha minden előkészül...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marengói csirke
Marengói csirke

A csirkemell filét szeletekre vágtam, sóztam, durvára őrölt borssal hintettem majd zsiradékon megsütöttem. A kész húsokat egy tálba szedtem. A visszamaradt zsiradékba beletettem...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk