200 dkg csirkemell filé
375 g tejföl
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár (lehet több is ízlés szerint)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg trappista sajt
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x40 cm
1. A csirkemellet nagyobb darabokra, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. 2. A tejfölt befűszerezzük ízlés szerint pirospaprikával, borssal, sóval. 3. Egy üvegedény aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük és 3 órára a hűtőbe tesszük. Nagyon forró olajban 1 doboz ananász kockára vágva megpirítani gyorsan. Ráönteni a csirkét, 10 percig együtt pirítani, fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a morzsát és a tojásokat tedd külön tálkákba, amikben majd meg tudod forgatni a májakat. A tojást verd fel a tejjel, és adj hozzá egy kis sót is. Ha minden előkészül...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell filét szeletekre vágtam, sóztam, durvára őrölt borssal hintettem majd zsiradékon megsütöttem. A kész húsokat egy tálba szedtem. A visszamaradt zsiradékba beletettem...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű