menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell recept


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 dkg csirkemell filé
375 g tejföl
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár (lehet több is ízlés szerint)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x40 cm

Tejfölös-mustáros tepsis csirkemell recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulykacomb tejszínes mártással
Pulykacomb tejszínes mártással

A kuktában a vajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, amikor megpirult ráteszem a pulykacombfilét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, borsozom, megszórom s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirkemellel rakott krumpli
Tejszínes csirkemellel rakott krumpli

A krumplit meghámozom, 3/4 centis szeletekre vágom, a hagymát és a paprikát félbevágom, a paprikát kimagozom, és mindkettőt félcentis szeletekre vágom. A csirkemellet szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kókuszos-currys csirke
Kókuszos-currys csirke

1. A csirkemellfilét felkockázzuk, besózzuk, majd kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben pirulásig sütjük. Kivesszük egy tálba. 2. Még adunk egy kevés kókuszzsírt a sütés után mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sült csirkecombok
sült csirkecombok

A csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom. A tisztítás után fűszerezem mindké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk