200 dkg csirkemell filé
375 g tejföl
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár (lehet több is ízlés szerint)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg trappista sajt
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra).
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt, a mustárt óvatosan megsózzuk (hiszen a hús is sós).
Egy tepsit kikenünk margarinnal, belefektetjük a csirkeszeletek felét, erre ráöntjük az öntetünk felét, aztán erre rá a hús másik fele, majd az önteté.
A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szép pirosra pirul.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x40 cm
1. A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. 2. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát finomra reszeljük. A húst 4-5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben fölhevítjük az étolajat, beleszórjuk a hagymát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA pulykahúst felvágjuk, majd serpenyőben vajon átsütjük. Ha megpirult, kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a gombát. Visszatesszük rá a húst, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű