- 4 db csirkemellfilé,
- 1 csipet só,
- 1 csipet bors,
- 20 dkg szeletelt bacon,
- 1 dl étolaj,
- 10 dkg főtt egész gesztenye,
- 10 dkg vaj,
A burgonyapüréhez:
- 1 dl tejszín,
- 30 dkg főtt áttört burgonya,
- ízlés szerint só,
- szerecsendió őrlemény,
A csirkemelleket megmossuk letöröljük, majd felszúrjuk egy éles késsel, és ebbe töltünk kb. 4-5 db gesztenyét.
Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 db szalonnába beletekerjük a csirkemelleket.
A hajtásukkal lefelé olajjal telt serpenyőbe tesszük amit előtte felmelegítettünk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt többször megforgatva, hogy jól átsüljön.
Azért hogy ne fröcsögjön az olaj csurgassunk a húsokra folyékony margarint. Sütés után a húsokat kicsit pihentetjük, elkészítjük a köretet, és salátával, burgonyapürével kínáljuk.
Pár szál snidlinggel díszítjük.
A csirkecombot megtakarítom és felszeletelem. A gombát megtisztítom és felvagdosom. A gombát 1 kanál olíva olajon meg megpárolom pici ételízesítő hozzáadásával. A csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a húslevest úgy szoktam készíteni, amikor forr a víz, akkor rakom bele a húsdarabokat! Tehát először is fel rakok egy 8-literes fazék kb-5-liter vizet, és elkezdem a húsokat e...
Elkészítési idő: 15-20/perc Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojással és az őrölt szerecsendióval. A pulykamellet úgy szeleteljük, hogy 2 db 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Veszünk egy folpack darabot, és néhány szelet csirkemellet helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű