Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé 580kcal - 4g ch
egy kisebb kaliforniai paprika
egy kis pohár joghurt 65kcal - 8g ch
két kisebb fej hagyma 94kcal - 20g ch
egy doboz konzerv csicseriborsó 476kcal - 92g ch
10 dkg spagettitészta (mert hát azért mégiscsak :) ) 360kcal - 73g ch
só, bors, vegeta
egy evőkanál olaj 93kcal
Salátához: fél fej kínai kel (30kcal - 4g ch), ecet, édesítő
Elkészítés:
A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem.
A tésztavizet felteszem forralni.
A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici olajon egy serpenyőben. Mehet bele már a fűszer is. Ha elfőtte a levét, lehet pótolni. Hozzáteszem a kockára vágott kaliforniai paprikát is, és néhány percig együtt párolom. Közben leöblítem a csicseriborsót. A kínai kel eszembe jut, kicsavarom ami levet eresztett, teszek rá ecetet, vizet és édesítőt, és magas helyre teszem. (különben elfogy, mielőtt kész a kaja.)
Tészta a vízbe, csicseriborsó és joghurt a csirkére. Újabb pár perc, és felszolgálható.
Összesen 1600kcal, 199g ch, négy adagnak jó (400kcal, 50g ch / adag)
Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk. A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk. A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk,...
Elkészítési idő:Szétvágjuk a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát ledaráljuk, a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a szalonnával. A csirked...
Elkészítési idő: 1 óra