- 1 fej hagyma
- olaj
- 500 g csirkemáj
- 200 g gomba (lehet fagyasztott is)
- 200 ml tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- majoranna
◾️A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a májat, amit szintén pirítani kezdünk fehéredésig.
◾️Mehet bele a gomba, a tejföl, a tejszín és a mustár, valamint a bors és a majoranna.
◾️Lefedve kb. 20 percet pároljuk közepes hőfokon.
◾️Végül sózzuk, 1-2 percet rotyogtatjuk még, és el is készültünk.
Párolt rizzsel, petrezselymes rizzsel, burgonyával, esetleg tésztával tálaljuk.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőben vajat olvaszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. 2. A szeleteket kicsit kiklopfoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük, 10 dkg krémsajttal a hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be és hagyjuk kb. fél órát állni. A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemell: A csirkemellet ízlés szerint fűszerezem, az almát karikákra vágom, majd rárakom a csirkemellre a sajttal együtt és összesütöm. A sütőtököt és a maradék almát kockákra...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű