- 1 fej hagyma
- olaj
- 500 g csirkemáj
- 200 g gomba (lehet fagyasztott is)
- 200 ml tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- majoranna
◾️A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a májat, amit szintén pirítani kezdünk fehéredésig.
◾️Mehet bele a gomba, a tejföl, a tejszín és a mustár, valamint a bors és a majoranna.
◾️Lefedve kb. 20 percet pároljuk közepes hőfokon.
◾️Végül sózzuk, 1-2 percet rotyogtatjuk még, és el is készültünk.
Párolt rizzsel, petrezselymes rizzsel, burgonyával, esetleg tésztával tálaljuk.
A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. Közben 9evk. tejfölt összekeverek 9evk. liszttel,beleteszek 2 egész tojást, reszelt sajtot,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Közben a csirkemellet kockákra vágjuk. Az üvegesre pirított hagymákhoz adjuk a csirke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, megsózzuk, és a lisztbe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. A mézet, a cukrot, a chilit, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és 1-2 evőkanál olaját összekev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű