60 dkg csirkemell filé
a fűszervajhoz:
15 dkg vaj
15 dkg reszelt Edami vagy Trappista sajt
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál só
a panírozáshoz:
15 dkg liszt
3 darab tojás
15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
1 liter olaj
a körethez:
80 dkg burgonya
1 evőkanál só a burgonya főzővízébe
10 dkg vaj
0,5 dl főzőlé
a díszítéshez:
saláta
uborka
paradicsom
A szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajtot, a sót, az őrölt szerecsendiót és a petrezselyemzöldet alaposan összegyúrjuk.
A fűszervajból egyenlő nagyságú hengereket formázunk, majd 10 percre mélyhűtőbe rakjuk.
A csirkemell filét megmossuk, majd szárazra töröljük.
Az alsó keskeny, hosszú részét levágjuk a csirkemellről, majd éles késsel felszúrjuk.
A felszúrásnál vigyázzunk arra, hogy semelyik oldalon ne szúrjuk ki a csirkemellet.
A megfagyott töltelékeket a felszúrt csirkemellbe töltjük.
Fontos! Hogyha túl nagy a töltelék, akkor vágjunk le belőle, nehogy kiszakadjon a hús.
A csirkemell felszúrt végeit húspálcával lezárjuk.
A húst kívülről sózzuk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk.
Forró, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírra szedjük, és 5 perig pihentetjük.
A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet, majd hozzáadjuk a vajat és a 0,5 dl főzővizet.
Kézimixer segítségével krémesre habosítjuk.
A megsült csirkemellből eltávolítjuk a húspálcikát.
Recés késsel, ujjnyi vastagra szeleteljük a húst.
A krumplipürével együtt, salátalevelekkel, uborkaszeletekkel és paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.
A csirkemelleket megmossuk, besózzuk, majd bedörzsöljük olívaolajjal, oregánóval, borssal és bazsalikommal (én grillfűszert is jócskán nyomtam rá). A cukkiniket és a paradicsomokat...
Elkészítési idő: 90-100 perc Nehézség: KözepesA vörösbort feltesszük főni egy lábasban, nagy lángon felére besűrítjük. Egy teflonserpenyőben a gesztenyét megcsorgatjuk a mézzel (kicsi maradhat a dobozban), közepes lángon kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst elkevertem a tojással, a fűszerekkel és a garival, majd félretettem. Amíg pihen, a gari felszívja a nedvességet. Majd egész kicsi húsgolyókat formáztam, és egy olív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojással, liszttel és tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk ki, amit ízesítünk sóval. A csirkemellet, ha nagyon vastag, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Először beleforgatjuk lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű