: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka
a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó minőségű, száraz fehérbort használjunk, mert az kiemeli az étel zamatát, míg egy gyenge minőségű bor elrontja azt. A bort mindig a főzés elején adjuk az ételhez, ha pedig pároláshoz használjuk, akkor fokozatosan adagoljuk, mindegyre pótolva az elpárolgott mennyiséget. A boros ételekhez zsiradékként vajat adjunk, a kettő együtt egy pikáns és krémes mártást képez majd.
A májat alaposan és teljesen megtisztítom minden sallangtól, csirkeszívtől, hártyától és egyéb undi dologtól, és kisebb darabokra vágom. Az olajat felforrósítom serpenyőben (a VOK...
Elkészítési idő:A csirkét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal és a kurkumával jól keverjük össze, tegyük félre. Vágjuk apróra a vöröshagymát, zúzzuk össze a fokhagymát...
Elkészítési idő:Az ananászt meghámozom, és felvágom. A csirkemellet hosszú csíkokra vágom. Egy nagy serpenyőt megforrósítok, az olajat beleöntöm, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítom magasabb...
Elkészítési idő: 1 óra