: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka
a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó minőségű, száraz fehérbort használjunk, mert az kiemeli az étel zamatát, míg egy gyenge minőségű bor elrontja azt. A bort mindig a főzés elején adjuk az ételhez, ha pedig pároláshoz használjuk, akkor fokozatosan adagoljuk, mindegyre pótolva az elpárolgott mennyiséget. A boros ételekhez zsiradékként vajat adjunk, a kettő együtt egy pikáns és krémes mártást képez majd.
A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, a befűszerezett csirkedarabokat előpirítom a szalonnazsíron, majd az apróra vágott hagymát is. A káposztát átöblítem és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd felkockázzuk. Forró olajban pirosra sütjük. Ha megsült, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a felesleges olajat. A hagymát, és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű