menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi részeges csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka

Elkészítés:


a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó minőségű, száraz fehérbort használjunk, mert az kiemeli az étel zamatát, míg egy gyenge minőségű bor elrontja azt. A bort mindig a főzés elején adjuk az ételhez, ha pedig pároláshoz használjuk, akkor fokozatosan adagoljuk, mindegyre pótolva az elpárolgott mennyiséget. A boros ételekhez zsiradékként vajat adjunk, a kettő együtt egy pikáns és krémes mártást képez majd.

Farsangi részeges csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemáj - Csirkemáj hagymaágyon
Csirkemáj - Csirkemáj hagymaágyon

1. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, sózva, borsozva a zsíron majdnem készre pároljuk. 2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, rárakjuk a csirkemájakat, sózzuk, kevés vizet önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
Göngyölt hús..nagy lányom receptje
Göngyölt hús..nagy lányom receptje

Csirkemell kiklopfolva Kockabacon pirítva...rá a lila hagyma...gomba...só... bors mustár.sajt..ezt összekeverve csirkemell baconszeletekre fektetve és az egész felülete megkenve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell csípős szecsuáni mártásban
Csirkemell csípős szecsuáni mártásban

A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük delik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Lakkozott csirkebatyu
Lakkozott csirkebatyu

A kicsontozott húsokba beleteszünk darabonként 2 szilvát, újhagymát és manduladaszeletkéket. Összegöngyöljük és baconbe tekerjük. Szelíd parázs fölött a sütőben kb. 20 percig sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk