1 kg. csirkemell filé
2 nagy doboz tejföl
5 ek. liszt
2 kk. pirospaprika
0.5 kg lila hagyma
20 dkg. trappista sajt
20 dkg. füstölt sajt
A lisztet a pirospaprikával összekeverjük, ebben a keverékben megforgatjuk a csirkemell filéket. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel. A lila hagymát felszeleteljük.
Egy közepes méretű tepsit alaposan kivajazunk a csirkemellek felét belefektetjük, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, megkenjük a tejfölös keverék felével. A csirkemell másik felével beborítjuk és a tetejét a tejfölös keverékkel megkenjük. A sajtokat lereszeljük és rászórjuk a tetejére.
A tepsit alufóliával lefedjük és kb. 50 percig 180 fokos sütőben sütjük, utána a fóliát levesszük és addig sütjük amíg a sajt szép pirosra pirul.
Hidegen is nagyon finom, én párolt zöldségköretet szoktam készíteni hozzá, de bármilyen körettel kínálható.
A csirkemellet felkockázzuk, átmossuk hideg vízzel. A pác összes hozzávalóját összekeverjük. A csirkemellet hozzáadjuk a páchoz és jó alaposan átforgatjuk benne. Minimum 2-3 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Első lépésként a barnarizzsel foglalkoztam, mivel az köztudottan több időt igényel. 2. A csirkemellet csíkokra/ kockákra vágtam és hagytam állni fél órát a lime levében, illet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát kevés olajon megpirítom. Darált húsból fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 db tojást, fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem. Erre a karikára vágott krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük közepes f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű