menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros vagy betyár húsgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús ( csirkecomb darálva )
3 db zsömle
1 db tojás
só,bors,fokhagyma,szárnyas fűsz,kev
1 ek. liszt ezek a húsgolyóhoz
kevés füstöt szalonna felkockázva
1 db hagyma szintén kockázva
1 db paprika kockázva
50 dkg gomba nem túl vékony szeletekre vágva ,
sűrített paradicsom vagy ketchup
pirospaprika,só,bors,fokhagymapor,grill zöldség fűsz.kev
tejföl,1 ek. liszt

Elkészítés:


A húsgolyó hozzávalóit összekeverjük . Szalonnát kisütjük ,kiszedjük,a zsírra tesszük a hagymát pároljuk,aztán a paprikát,gombát hozzáadjuk,
fűszerezzük,felöntjük kb. 3 dl vízzel,és apróbb golyókat formázunk a hús masszából beletesszük a gombás szószhoz,kb. 3 / 4 órát főzzük lassú tűzön, a tejfölt 1 ek liszttel kikeverjük ráöntjük,össze főzzük . NAGYON FINOM !!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulykamell - Göngyölt pulykamell
Pulykamell - Göngyölt pulykamell

1. A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. 2. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres mustáros csirkemáj
Fűszeres mustáros csirkemáj

Az előkészített májat helyezzük tűzálló tálba. A mustárt keverjük jól össze az olajjal, és adjuk hozzá a fűszereket. A fűszeres – olajos mustárt kenjük rá a májra, tegyünk rá alufó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Háromsajtos csirkés tészta
Háromsajtos csirkés tészta

ELKÉSZÍTÉS A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük. Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük kb. 0,5...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk