Családireceptkönyv.hu

Magyaros vagy betyár húsgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús ( csirkecomb darálva )
3 db zsömle
1 db tojás
só,bors,fokhagyma,szárnyas fűsz,kev
1 ek. liszt ezek a húsgolyóhoz
kevés füstöt szalonna felkockázva
1 db hagyma szintén kockázva
1 db paprika kockázva
50 dkg gomba nem túl vékony szeletekre vágva ,
sűrített paradicsom vagy ketchup
pirospaprika,só,bors,fokhagymapor,grill zöldség fűsz.kev
tejföl,1 ek. liszt

Elkészítés:


A húsgolyó hozzávalóit összekeverjük . Szalonnát kisütjük ,kiszedjük,a zsírra tesszük a hagymát pároljuk,aztán a paprikát,gombát hozzáadjuk,
fűszerezzük,felöntjük kb. 3 dl vízzel,és apróbb golyókat formázunk a hús masszából beletesszük a gombás szószhoz,kb. 3 / 4 órát főzzük lassú tűzön, a tejfölt 1 ek liszttel kikeverjük ráöntjük,össze főzzük . NAGYON FINOM !!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos csirkemártás királynői pitében
Citromos csirkemártás királynői pitében

Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből leszedem a húst a csontról és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos-almás-baconos csirkemell sajttal
Sajtos-almás-baconos csirkemell sajttal

1.Egy jénai tálat kivajazunk. 2.A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük. 3.A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az e...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Rozmaringos csirke, sült kelbimbóval
Rozmaringos csirke, sült kelbimbóval

A csirkecombokat a fűszersóval megszórjuk, hintünk rá kevés borsot, szárított rozmaringot és sütőzacskóban ropogósra sütjük. A kelbimbót megtisztítjuk, ha nagyobbak felezzük, ne...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk