4 csirke alsócomb
» 4 csirke felsőcomb
» 4 vérnarancs vagy narancs
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 csípős zöldpaprika
» friss gyömbér
» 1 csokor újhagyma
» olaj, só, bors
A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chilipelyhet, egy kevés mézet és egy kevés olívaolajat. Egy botmixerrel az összes hozzávalót pürésítjük. A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk és bepácoljuk a narancsos páccal, minimum fél órára hűtőbe tesszük. A megpácolt csirkecombokat egy sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, meglocsoljuk a maradék páccal és 190 C fokon, kb.: 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor rákanalazunk a szaftból, megszórjuk felkarikázott újhagymával, chilipehellyel és narancs darabokkal.
A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobom a kis kockára vágott csirkemellet, megsózom és fehéredésig pirítom. Megszórom a curryporral és pár percig párolom. A...
Elkészítési idő:A csirkehúst, combot, szárnyat, mellet szárazra törlöm, a zsemlemorzsához petrezselymet, fokhagymát, sajtot, a tojáshoz tejet keverek, a tepsibe sütőpapírt rakok, amelyet vékonyan...
Elkészítési idő:A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: