Családireceptkönyv.hu

Chilis, narancsos csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 csirke alsócomb
» 4 csirke felsőcomb
» 4 vérnarancs vagy narancs
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 csípős zöldpaprika
» friss gyömbér
» 1 csokor újhagyma
» olaj, só, bors

Elkészítés:


A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chilipelyhet, egy kevés mézet és egy kevés olívaolajat. Egy botmixerrel az összes hozzávalót pürésítjük. A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk és bepácoljuk a narancsos páccal, minimum fél órára hűtőbe tesszük. A megpácolt csirkecombokat egy sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, meglocsoljuk a maradék páccal és 190 C fokon, kb.: 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor rákanalazunk a szaftból, megszórjuk felkarikázott újhagymával, chilipehellyel és narancs darabokkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.

Chilis, narancsos csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos-ketchupos csirkemell
Szezámmagos-ketchupos csirkemell

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a masszába a húst. A máz hozzávalóit összeke...

Elkészítési idő: Kinek mennyi.:D
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes fokhagymás mustáros cs.mell
Tejszínes fokhagymás mustáros cs.mell

A húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk. Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi fokhagymás csirkemáj
Erdélyi fokhagymás csirkemáj

A májat alaposan és teljesen megtisztítom minden sallangtól, csirkeszívtől, hártyától és egyéb undi dologtól, és kisebb darabokra vágom. Az olajat felforrósítom serpenyőben (a VOK...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Fűszeres-ropogós kacsacombok
Fűszeres-ropogós kacsacombok

Fűszeres-ropogós kacsacombok, aszalt-sárgabarackos pálinkaszósszal, medvehagymás krumplipürével: A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, tűzdeljük meg a fokhagymával, majd tegyük egy n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk