4 adag
» 1 hagyma
» 4 fokhagymagerezd
» olaj
» 4 ág friss rozmaring
» 1 liter víz
» 1 citrom
» 8 alsócomb
» 25 dkg liszt
» 2,5 dl kaukázusi kefir
» 1evőkanál sütőpor
» só
» bors
» paprika
» cayenne bors
» olaj a sütéshez
A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk. Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.
Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.
A lecsöpögtetett csirkecombokat (én 10 darabot készítettem) beszórjuk kevés delikát - bors keverékével, majd egy jénaiba egymás mellé rakjuk. 3 dl tejszínt kikeverünk 1 tejföllel,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott csirkét beleteszem egy nagy dobozba. Először fokhagymával elkevert joghurtot adok hozzá. Kakukkfüvet, rozmaringot is lehet hozzá tenni. Összerázom. A húst általáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst. Forró olajban mindké...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű