4 adag
» 1 hagyma
» 4 fokhagymagerezd
» olaj
» 4 ág friss rozmaring
» 1 liter víz
» 1 citrom
» 8 alsócomb
» 25 dkg liszt
» 2,5 dl kaukázusi kefir
» 1evőkanál sütőpor
» só
» bors
» paprika
» cayenne bors
» olaj a sütéshez
A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk. Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.
Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk. A répákat vékonyan felkarikázzuk. 2. Az olívaolajat egy serpenyőben (esetleg wokban) felhevítjük, és a húst pár perc alatt ara...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű