1 szép,tisztított csirke
töltelék
só,fűszerek
szalonna csíkok a tetejére
Töltelék:
2- 3 áztatott zsemle , párolt gomba, csirke máj , sok petrezselyem, fokhagyma, majoránna, tojás, só, bors ! Ezt csirkébe , dagadóba bármibe töltöm.
Más:Felét kaparom, felét kockázom, így mutatósabb. De a májas cuccot előtte dinsztelt hagymán hirtelen megkapatom, mert nem szeretem ha olyan vörös massza az egész.. Teszek bele kis kockára vágott piros kaliforniai paprikát, meg kockázott főtt kemény tojást.Így lazább és nem olyan belsőség íze van.
Más:Szikkadt zsemlét áztass tejbe. Majd jól nyomkodd ki.
Főzz keménytojásokat, majd vágd apróra.
Májat vágd apróra, hagymát dinszteld meg olajon vagy zsíron. Rá a májat. Rá a tojást és a zsemlét.
Só, bors, majoránna kell rá.
Más: a zsemléket vízben megáztatom, utána jól kinyomkodom, majd zsiradékon folyamatosan kevergetve sütögetem kicsit, hogy minél több folyadék párologjon el belőle. Ha kihűlt, hozzáadom az elkapart nyers csirkemájat, egész tojásokat, vegetát, sót, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, és jól kikavarom, amitől keményebb is lesz a massza. Ezt töltöm a csirke hasüregébe, és ami marad, mellette sütöm meg, de csak később teszem mellé, mert a tölteléknek kevesebb idő kell.
Más: májat szétkaparom , tejben áztatott zsemle -kinyomkodva , sütök-dinsztelek hagymát és zöldségzöldjét zsíron , majd nyers tojás , bors só - egészet összekeverem és töltöm a csirkét .. lehet gombásan is -máj helyett ,de akkor a gombát kicsit megdinsztelem a hagymával .. ha ezt csak csirke mellett sütöm meg nem töltöm .. ,akkor főzök hozzá tojást és a fele masszát hosszúkásban lerakni kb 10cm szélességben ,majd hosszában a tojásokat végig rakni ,erre rá a töltelék másik felét ... az így sütött töltelékbe lehet tenni kövérkés húst is ledarálva ...
A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt + a tojásokat a 3 evőkanál liszttel, + 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejfült, majd a húsra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet szeletekre vágjuk majd kiklopfoljuk. Megszórjuk ízlés szerint valamilyen fűszersóval vagy sóval és borssal a szeleteket. Minden szeletre bacont vagy sonkás felvágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű