Családireceptkönyv.hu

Töltött csirke


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 szép,tisztított csirke
töltelék
só,fűszerek
szalonna csíkok a tetejére

Elkészítés:


Töltelék:
2- 3 áztatott zsemle , párolt gomba, csirke máj , sok petrezselyem, fokhagyma, majoránna, tojás, só, bors ! Ezt csirkébe , dagadóba bármibe töltöm.

Más:Felét kaparom, felét kockázom, így mutatósabb. De a májas cuccot előtte dinsztelt hagymán hirtelen megkapatom, mert nem szeretem ha olyan vörös massza az egész.. Teszek bele kis kockára vágott piros kaliforniai paprikát, meg kockázott főtt kemény tojást.Így lazább és nem olyan belsőség íze van.

Más:Szikkadt zsemlét áztass tejbe. Majd jól nyomkodd ki.
Főzz keménytojásokat, majd vágd apróra.
Májat vágd apróra, hagymát dinszteld meg olajon vagy zsíron. Rá a májat. Rá a tojást és a zsemlét.
Só, bors, majoránna kell rá.

Más: a zsemléket vízben megáztatom, utána jól kinyomkodom, majd zsiradékon folyamatosan kevergetve sütögetem kicsit, hogy minél több folyadék párologjon el belőle. Ha kihűlt, hozzáadom az elkapart nyers csirkemájat, egész tojásokat, vegetát, sót, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, és jól kikavarom, amitől keményebb is lesz a massza. Ezt töltöm a csirke hasüregébe, és ami marad, mellette sütöm meg, de csak később teszem mellé, mert a tölteléknek kevesebb idő kell.

Más: májat szétkaparom , tejben áztatott zsemle -kinyomkodva , sütök-dinsztelek hagymát és zöldségzöldjét zsíron , majd nyers tojás , bors só - egészet összekeverem és töltöm a csirkét .. lehet gombásan is -máj helyett ,de akkor a gombát kicsit megdinsztelem a hagymával .. ha ezt csak csirke mellett sütöm meg nem töltöm .. ,akkor főzök hozzá tojást és a fele masszát hosszúkásban lerakni kb 10cm szélességben ,majd hosszában a tojásokat végig rakni ,erre rá a töltelék másik felét ... az így sütött töltelékbe lehet tenni kövérkés húst is ledarálva ...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Triplán burkolt csirkecombok
Triplán burkolt csirkecombok

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük. A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Csirkemell pácban sütőben liszt és tojás nélkül
Csirkemell pácban sütőben liszt és tojás nélkül

Elkészítjük a PÁCOT -Összekeverjük a mustár+ majonéz +zúzott fokhagyma +olaj+ méz+ só+ bors -Jól elkeverjük -csirkemelleket enyhén kiverjük, és a páccal lekenjük -egy edényben...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagym
Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagym

a krumplit meghámozom, és lehetőleg egyforma karikákra vagdalom. Beteszem a tepsibe, megszórom ételízesítővel és összeforgatom. Erre pakolom a befűszerezett csirkecomb darabokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Gyros
Gyros

A húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben me...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk