» 2 db csirkemellfilé
» 1.5 kg burgonya
» 1 csipet só
» 1 csipet bors
» 10 gerezd áttört fokhagyma
» 1 ek pirospaprika
» 3 dl étolaj (sütéshez)
» 1 csipet majoranna
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a csíkokra vágott húst és nagy lángon sütöm. Megszórom sóval, borssal és majoránnával, valamint pirospaprikával. 10 perc alatt kész van, de mielőtt teljesen megsül, beleteszem a zúzott fokhagymát is. A burgonyát meghámozom, majd vagy kockára, vagy hasábra vágom és bő, forró olajban pirosra sütöm. Mikor kiszedtem és lecsepegtetem, összekeverem a pecsenyével. Picit állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalom.
A csirkés alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. A fűszereket keverjük össze, majd a csirke belsejét, és a bőr alatti részeket alaposan szórjuk meg, dörzsöljük be a fűszerke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk és pár percig hagyjuk pácolódni. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tejet ès a tojást összekeverjük. A húsokat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűSerpenyőben olajat forrósítok, a combokat fűszerezem, majd fűszeres lisztbe forgatom és a forró olajban elősütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm... Jénaiba szedem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes