Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS CSIRKEMELL BURGONYÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 db burgonya,
3 db csirkemell,
1 db hagyma,
gomba (tetszés szerint),
tejföl és ketchup ízlés szerint,
só, őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:


Szeleteljük fel a csirkemellet megfelelő darabokra, a burgonyát pedig hasábokra. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg olajban. Melegítsük be a sütőt 180 fokra. Tegyük egy sütőformába a megpirított hagymát, a felszeletelt burgonyát rá a csirkemell darabokat, és erre rá pedig a szószt, amit tejfölből és tetszés szerint ketchupból készítünk. Aki szereti, kevés gombát is adhat hozzá. Tegyük be a sütőbe 180 fokra, 15 percre. 15 perc elteltével vegyük ki a sütőből és sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd ismét tegyük vissza a sütőbe ameddig a hús megpirul és a burgonya is megsül. Ha szeretnénk más fűszereket is használhatunk. Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Babérleveles csirke
Babérleveles csirke

A hús szeletek megszórjuk sóval, borssal. Kevés vajba 2-3 babérlevelet teszünk, felforrósítjuk és a húsok mind két oldalát megsütjük. Át rakjuk egy jénai tálba. A visszamaradt fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Holstein-szelet
Holstein-szelet

1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan! Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő. Ha túl nagy a csirkemell filé, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Kapros pulykaragu
Kapros pulykaragu

A felkockázott húst kevés forró olajon jól megkapatjuk, hogy fehér kérge legyen. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, együtt jól átpirítjuk. Meghintjük 3 ek liszttel, így is pirí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk