7 db burgonya,
3 db csirkemell,
1 db hagyma,
gomba (tetszés szerint),
tejföl és ketchup ízlés szerint,
só, őrölt fekete bors ízlés szerint.
Szeleteljük fel a csirkemellet megfelelő darabokra, a burgonyát pedig hasábokra. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg olajban. Melegítsük be a sütőt 180 fokra. Tegyük egy sütőformába a megpirított hagymát, a felszeletelt burgonyát rá a csirkemell darabokat, és erre rá pedig a szószt, amit tejfölből és tetszés szerint ketchupból készítünk. Aki szereti, kevés gombát is adhat hozzá. Tegyük be a sütőbe 180 fokra, 15 percre. 15 perc elteltével vegyük ki a sütőből és sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd ismét tegyük vissza a sütőbe ameddig a hús megpirul és a burgonya is megsül. Ha szeretnénk más fűszereket is használhatunk. Jó étvágyat!
A felkockázott csirkemell filét pár csepp olajon néhány perc alatt elő sütjük némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve. Az öntethez felverjük a tojásokat a tejföllel, liszttel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeleteljük fel szép vékonyra. Fűszerezzük be mind a két oldalát, majd hirtelen süssük meg mind a két oldalát. Helyezzük egymás mellé egy nagyobb tepsire, tegyük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűúgy, ahogyan azt kell. A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom. A fűszerezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű