menu

Családireceptkönyv.hu

Pulykaszeletek mogyorós burgonyapürével


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
Só, bors, cukor (méz vagy nyírfacukor is felhasználható), szerecsendió
800 g sárgarépa
petrezselyem
2 evőkanál durvára darált mogyoró
4 szelet vékony pulykahús
2 citrom
2 evőkanál olvasztott vaj + 7 evőkanál vaj
4-6 evőkanál sárgabaracklekvár
200 ml tej

Elkészítés:


A burgonyát megpucolva, kockákra vágva főzzük puhára sós és egy csipet cukros vízben.
A durvára tört mogyorót olaj nélkül pirítsuk át serpenyőben és tegyük ki tányérra.
A pulykahúst mossuk meg, töröljük szárazra és, ha szükséges, vágjuk vékony szeletekre. Sóval és borssal ízesítsük.
A citromokat vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét. Félbevágva még pár vékony szeletet félretehetünk díszítéshez.
Melegítsük fel serpenyőben 7 evőkanál vajat és pirítsuk meg rajta a húsok mindkét oldalát. A húsok teljesen süljenek át.
A citromlevet keverjük hozzá a lekvárhoz és forraljuk fel. Ebben forgassuk át a megsült pulykaszeleteket , majd tegyük félre külön tányérba. Ugyan ebben a serpenyőben pirítsuk át a megpucolt, majd felezett és negyedelt sárgarépákat petrezselyemmel megszórva. A répákat le is fedhetjük pár percre, hogy megpuhulhassanak, de végül mindenképpen pirulniuk kell, tehát később a fedőt vegyük le róla.
A megfőtt burgonyáról szűrjük le a vizet, és még forrón adjuk hozzá a meleg tejet és olvasztott vajat. Kezdjük el gyors mozdulatokkal áttörni a főtt burgonyát, hogy ne maradjon darabos. Ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tálaláskor szórjuk a pirított mogyorót a burgonyapüré tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Édes és sós keveredik ebben a receptben.
A pulykahús nagyon sokféleképpen elkészíthető, és ha mellé párolt zöldséget készítünk, elég lehet köretnek, bár a burgonyapüré sem rossz.
Így mindenki maga döntheti el, milyen körettel készíti.
A recept igazán pikáns, ezért aki csakis a hagyományos ízeket szereti, nyugodtan elhagyhat egy-két alapanyagot, mint például a mogyoró vagy lekvár.
Érdemes kipróbálni először úgy, hogy minden hozzávalót felhasználunk.

Pulykaszeletek mogyorós burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálba rakjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
ZÖLDSÉGES TEJFÖLÖS CSIRKERAGU
ZÖLDSÉGES TEJFÖLÖS CSIRKERAGU

A csirkemellet kockakra vagom. A hagymat aprora vagom. A paradicsomot is kockakra vagom. A hagymat uvegesre parolom, beleteszem a felkockazott csirkemellet, es es addig kavargat...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsóval töltött csirkecomb
Lecsóval töltött csirkecomb

Lecsót elkészítem, mivel volt darált húsom, azt is belefőztem, majd megtöltöttem a csirkecombokat, zsírozott tepsibe fektettem, maradt lecsó, azt köré tettem. Lefedtem, és 180 C-on...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros
Gyros

A csirkemellet felcsíkozzuk, gyros fűszerkeverékkel elkeverjük, hagyjuk egy órát állni. Majd kevés olajon megpirítjuk a húst. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük. A hasábburgonyá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk