Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nem-lehet-abbahagyni csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
8 púpozott ek finomliszt
1 ek só (csapott)
1 tk fűszerpaprika (púpozott)
1 kk majoranna
1 kk bors
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg füstölt sajt (reszelve)
500 g tejföl
4 ek olívaolaj
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:


A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)

Nem-lehet-abbahagyni csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymával sült csirkecomb
Hagymával sült csirkecomb

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, befűszerezzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Azték pulyka
Azték pulyka

Hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a darált húst, amit szintén megpirítunk. Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke

1, Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük. 2, Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a husit néh...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Göngyölt csirkemell májjal töltve
Göngyölt csirkemell májjal töltve

A csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk