menu

Családireceptkönyv.hu

Nem-lehet-abbahagyni csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
8 púpozott ek finomliszt
1 ek só (csapott)
1 tk fűszerpaprika (púpozott)
1 kk majoranna
1 kk bors
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg füstölt sajt (reszelve)
500 g tejföl
4 ek olívaolaj
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:


A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)

Nem-lehet-abbahagyni csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Hagyma ágyon sült csirkemáj
Hagyma ágyon sült csirkemáj

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt eltávolítva, keverge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
FOKHAGYMÁS-KAKUKKFÜVES LIBAPÁSTÉTOM
FOKHAGYMÁS-KAKUKKFÜVES LIBAPÁSTÉTOM

Elkészítési idő: sok
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GOMBÁS-MÁJAS TÖLTÖTT CSIRKECOMB
GOMBÁS-MÁJAS TÖLTÖTT CSIRKECOMB

A csirkéket megtisztítom, majd alaposan bedörzsölöm sóval, és állni hagyom legalább fél órát. A zsemléket beáztatjuk ízlés szerint tejbe vagy vízbe. A gombát és a májat, valamint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Csirkés sajtropogós
Csirkés sajtropogós

A reszelt sajthoz adom a nagyon apróra vágott – vagy darált – csirkemellet, a lisztet, a tojást, a petrezselyemzöldet, borsot, ha szükséges sózom, de nekem általában elég szokott l...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk