3-4 csirkecomb, mell vegyesen, ami van
2 vöröshagyma
2 paradicsom, 3 paprika
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár natúr yoghurt
1 kis darab friss gyömbér ici-picire vágva
1 tk őrölt bors
2 tk őrölt kömény
1 tk garam masala
1 kk curry
1 tk chili por, vagy csípős pirospaprika,
só, petrezselyem, koriander
1 dl olaj
1 dl víz
Melegítsd fel az 1 dl olajat 1 wokban, és dobd bele a mosott csirkét (én előtte konyharuhával át szoktam törölni, mert különben nagyon fröcsköl). Mehet nagy lángon, forgatva, kb. 7-8 perc míg aranybarna lesz. Vedd ki őket tányérra. A maradék olajba dobd bele a picire vágott gyömbért és a fokhagymát. Pirítsd 2 percig majd add hozzá a felkockázott vöröshagymát, és pirítsd össze még 5 percig. Utána mehet bele a kockára vágott paradicsom és paprika, 1 púpos tk só és az összes többi fűszer, petrezselyem illetve koriander is. Ha összerottyant, pakold vissza bele a csirkét, keverd össze 1-2 percig aztán mehet bele az 1 dl víz. Fedd le fedővel, és főzd 15 percig, marad a közepesen nagy láng végig, néha keverd meg nehogy leégjen. Ha letelt tedd hozzá az 1 kis pohár yoghurtot. Forgasd össze és főzd még 5 percig.
A megtisztított csirkemellet egyenlő, vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban elkeverjük a sót, borsot, oreganot, 3 ek citromlevet (vagy 1 citrom levét), és 3 ek mézet. Beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat tisztítás után, bőrösen, beletesszük egy tálba. Hozzátesszük a hagymák kivételével az összetevőket, és összekeverjük, állni hagyjuk 1 órát. Az idő leteltével egy...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűHúsdarálón ledarálunk 4 gerezd fokhagymát és 70 dkg csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kis üveg kb 15 dkg apró csiperkekonzervet lecsepegtetünk. A fokhagymás csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk. Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű