1 csomag tészta
50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg mozzarella
5 dkg füstölt sajt
20 dkg szalonna
1 teáskanálnyi rozmaring
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük
1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. 2. A szalonnát beirdaljuk. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, a hagymát 1 cm-es darabokra szele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Egy edényben kicsi olívaolajon megpirítjuk a gombát, hozzáöntjük a paradicsompürét, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemmel és ételízesítővel, hirtelen meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes