1 csomag tészta
50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg mozzarella
5 dkg füstölt sajt
20 dkg szalonna
1 teáskanálnyi rozmaring
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük
A csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd egy tálba téve addig folyatjuk rá a hideg vizet, míg a lefolyó víz már nem zavaros. Ezután lecsurgatjuk. Az olajat egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat félbevágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A fűszereket a liszttel összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. A maradék fűsze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőkészítjük az alapanyagokat: a rizst leöblítjük, a csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, a lilahagymát felaprítjuk. A kukoricakonzerv levét lecsepegtetjük, a kaliforniai pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű