75 dkg csirkeszárny
2 ek liszt
1 ek kukoricadara
Máz:
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1kk bors
5 dkg vaj, vagy margarin
3 ek csípős szósz
só
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk kétfelé vágjuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával és a keverékbe beforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsin mindkét oldalt 15 percig sütjük.
Míg sülnek a szárnyak a máz hozzávalóit összemelegítjük. Ha megsültek a szárnyak még forró szószt ráöntjük a forró szárnyakra.
Sültkrumplival és kapros majonézzel szeretjük.
A férjem nem szereti az ecet csípős ízét, ezért én teszek hozzá egy kis mézet, hogy ellensúlyozzam az ízeket. Így igazi ragacsos csirkeszárnyakat kapunk.
Az egész csirkét, a szárnyas fűszer sóval, jól bedörzsölöm,és 1 órát hagyom piheni, hogy érlelődjön össze. Közbe a burgonyát hasábra vágom,hagymát nagyobb cikkekbe,paprikát vastaga...
Elkészítési idő: 100 minElkészítés: A csirkemellet harmonika szerűen bevagdossuk, kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk ,hogy egy nagy vékony szeletet kapjunk. Befűszerezzük, (só, bors , fokhagyma granulá...
Elkészítési idő:A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...
Elkészítési idő: l,5 óra