75 dkg csirkeszárny
2 ek liszt
1 ek kukoricadara
Máz:
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1kk bors
5 dkg vaj, vagy margarin
3 ek csípős szósz
só
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk kétfelé vágjuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával és a keverékbe beforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsin mindkét oldalt 15 percig sütjük.
Míg sülnek a szárnyak a máz hozzávalóit összemelegítjük. Ha megsültek a szárnyak még forró szószt ráöntjük a forró szárnyakra.
Sültkrumplival és kapros majonézzel szeretjük.
A férjem nem szereti az ecet csípős ízét, ezért én teszek hozzá egy kis mézet, hogy ellensúlyozzam az ízeket. Így igazi ragacsos csirkeszárnyakat kapunk.
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke combokat le tisztítom, folyó víz alatt jól le mosom, és közben a bőr alatt megnyitom óvatosan, ki ne szakadjon a bőrre, hogy tölthető legyen és azt, be tudjam majd tölten...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KönnyűA húst apró kockára vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel. A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, beleöntjük a zöldbabot (nem engedtem ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű