menu

Családireceptkönyv.hu

Buffalo csirkeszárnyak


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg csirkeszárny
2 ek liszt
1 ek kukoricadara
Máz:
1 ek ecet
1 gerezd fokhagyma
1kk bors
5 dkg vaj, vagy margarin
3 ek csípős szósz

Elkészítés:


A csirkeszárnyakat megtisztítjuk kétfelé vágjuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával és a keverékbe beforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsin mindkét oldalt 15 percig sütjük.
Míg sülnek a szárnyak a máz hozzávalóit összemelegítjük. Ha megsültek a szárnyak még forró szószt ráöntjük a forró szárnyakra.
Sültkrumplival és kapros majonézzel szeretjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A férjem nem szereti az ecet csípős ízét, ezért én teszek hozzá egy kis mézet, hogy ellensúlyozzam az ízeket. Így igazi ragacsos csirkeszárnyakat kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Rántott csirkemell
Csirkemell - Rántott csirkemell

1. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységesen vastag - körülbelül az ujjnyi vastagság a maximum, de inkább vékonyabbakat vágj - szeletekre. 2. Sózd be a szeleteket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Apaci
Ludaskása
Ludaskása

A húst a hagymával,fokhagymával,és a borssal 2 liter enyhén sós vízben fedő alatt,lassú tűzön fél óráig főzzük.Hozzáadjuk a felaprózott zöldséget,és az egészet puhára főzzük.Kiemel...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Fűszeres csirkemell
Csirkemell - Fűszeres csirkemell

1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk