6 kisebb csirkefeslőcomb, kb. 80 dkg újburgonya (jó a régi is)
3 szál újrépa, 3 lilahagyma cikkekre vágva, 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve, 10 dkg kockázot baconszalonna, friss kakukkfű, rozmaring
fél citrom, só, bors, olívaolaj
Megpucolom az összes zöldséget, a krumplit, ha régi, kockára vágom. A répát vastagabb szeletekre, stb.. Nagyon finom benne a gomba, általában az sem marad ki, vagy a cukkíni, padlizsán, koktélparadicsom is. Mindet egy nagy tálba teszem, megsózom, borsozom, rádobom a friss zöldfűszereket, meglocsolom egy fél citrom levével és annyi olívaolajjal, ami épp csak körbevonja őket. A nagy sütőtepsit kibélelem sütőpapírral, beleöntöm az előkészített zöldségeket, egyenletesen elterítem. A visszamaradt ízes páclében megforgatom a husikat, még sózom, borsozom, majd a zöldségek közé ültetem őket, tetejükre szórom a bacon kockákat, ettől kap egy kis füstös ízt, ami nagyon jót tesz neki. 220 fokos sütőben sütöm kb. 50-60 percig, vagy míg jó ropogós lesz. Friss, ropogós salátával vagy kovászos uborkával tálalom.
A kacsát megmosom, kívül-belül bedörzsölöm sóval, borssal, majoránnával, a hasüregét megtöltöm a meghámozott, cikkekre vágott almával. Berakom a kacsasütőbe, aláöntöm a húslevet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített csirkéket sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele egy kevés olajat és a csirkéket először a bőrös felükkel lefelé megpirítjuk, majd a mási...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megsózzuk őket. A tejszínt elkeverjük 15 dkg reszelt sajttal. Egy hőálló edény aljára teszünk a sajttal elkevert tejszínből, rátesszük a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. 2. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. 3. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz