Hozzávalók_
50 dkg csirke melle húsa
30 dkg sonka/gépsonka, házi kolbász (20 dkg sonka, 10 dkg kolbász)
30 dkg trapista sajt
20 dkg párolt gomba
20 dkg vegyes zöldség (borsó, s,répa, kukorica) párolva
5 tojás
4 dl tejföl
1 ek. olaj
2 ek. liszt
1/2 sütőpor
vegyes fűszer keverék ( ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirke mellet enyhén sós vízben megfőzni, ( levesben főztem) lecsepegtetni, hagyni kihűlni, majd apró kockákra feldarabolni.
A sonkát/gépsonkát csíkokra szeletelni, a kolbász apró kockákra darabolni,
a sajtot gorombára reszelni.
A gombát felszeletelni és megpárolni kevés vöröshagyma(kisebb diónyi) és 1/2 tv paprika hozzá adásával, megszórjuk egy csipet bazsalikommal és egy ici-pici szerecsendióval, só, bors, a tűzről levéve 1 tojást ütünk rá, elkeverjük ezt is hagyjuk kihűlni.
A borsót. répát, kukoricát vegetás vízben megfőztem.
Egy tepsit 20x30 cm kiolajozni, vékonyan megszórni liszttel . ( Ezt is alufóliával bélelt tepsibe sütöttem, melyet meg olajoztam és megszórtam zsemlemorzsával)
A tepsi alját befedjük a főzött, apró kockákra vágott csirke mellel, erre rászórjuk a párolt gombát, ( én felére gombát tettem, a másik felére a vegyes zöldséget), erre a sonka csíkokat + apróra vágott házikolbászt, majd a gorombára reszelt sajttal befedjük.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel, hozzá adni a lisztet, sütőport és a fűszereket ( ízlés szerint: só, bors, vegeta, fokhagyma granulátum, vagy apróra vágott 1-2 gerezd fokhagyma). Ezzel az összekevert öntettel leönteni a tepsi tartalmát, alufóliával szorosan lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 5-10 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük, így másnap szépen lehet szeletelni.
1. A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba. 2. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kívánt mennyiségű csicseriborsót áztasd be egy éjszakára annyi vízbe, ami bőven ellepi! A vízzel úgy számolj, hogy a csicseriborsó kb. a duplájára fog dagadni. 2. Másnap fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát jó alaposan megmossuk. Besózzuk, alaposan, kívül és belül is, szépen belemasszírozzuk a húsba. Magasfalú tepsire tesszük. Természetesen ízlés szerint akár más fűszereket,...
Elkészítési idő: 600 perc Nehézség: Közepes