6 db alsó csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, só, bors, őrölt pirospaprika, zsír, tejföl, liszt
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítom. Ráteszem a piros paprikát. Megkeverem, mielőtt odakapna.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ízesíteni tudjam.
Hozzáadom a combokat és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Puhára főzöm (1h).
Tejföllel, vízzel és lisztel behabarom.
Hagyom felforrni majd elzárom a tüzet.
Ha kell, utána ízesítem.
Köretként nokedlivel, vagy főtt tésztával tálalom.
A zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkét megtisztítjuk, majd kisebb darabjaira vágjuk. Megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt...
Elkészítési idő:A hagymát felvagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszínb...
Elkészítési idő:A zöldségkörethez megmossuk a zöldségeket, hasábokra vágjuk a batátát, és meghámozzuk. Olajba sót és borsot keverünk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és egy sütőfóliával bélelt te...
Elkészítési idő: