A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
étolaj
só
A karfiolhoz
500 g karfiol
só
A besamelhez
35 g vaj
30 g búzaliszt (BL55)
80 ml 2,8%-os tej
tejföl (20%-os)
trappista sajt (reszelt)
só
feketebors (őrölt)
A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük. Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra. Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha összekevertük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük. Ízlés szerint tejföllel hígítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét. Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.
A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és őrölt köménnyel. 3. Ha a hús kifeh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz