Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dubarry csirkemell


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
étolaj

A karfiolhoz
500 g karfiol

A besamelhez
35 g vaj
30 g búzaliszt (BL55)
80 ml 2,8%-os tej
tejföl (20%-os)
trappista sajt (reszelt)

feketebors (őrölt)

Elkészítés:


A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük. Most a karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra. Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha összekevertük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük. Ízlés szerint tejföllel hígítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét. Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

Dubarry csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós csirkeszárnyak
Ropogós csirkeszárnyak

A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Ördöglángos
Pulykamell - Ördöglángos

1. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd kevés olajon kezdjük el pirítani. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és őrölt köménnyel. 3. Ha a hús kifeh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges csirkemelltokány
Zöldséges csirkemelltokány

A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk