.4 adag
2 db csirkemell filé
20 dkg zöldhüvelyű bab
20 dkg bébirépa
20 dkg karfiol
20 dkg brokkoli
20 dkg gomba
1 pohár tejföl vagy 1 pohár kefir
2 dl tej
1 tk keményítő
1 ek pálmazsír vagy 2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
zeller zöld
10 dkg reszelt sajt
só
fekete bors
fehér bors
A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, majd pár percig pároljuk.
Hozzátesszük a kis rózsákra szedett karfiolt és a brokkolit, sózzuk, és még pár percig pároljuk.
Nem kell párolni, ha fagyasztott zöldséget használunk, mert az már blansírozva (előfőzve) van.
A tejfölbe belekeverjük a keményítőt, és az 1-1 tk finomra vágott zöldfűszert, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Felhígítjuk a tejjel.
Egy közepes tepsibe beleborítjuk az előpárolt zöldségeket, ráhelyezzük a csirkemelleket.
Ráöntjük a fűszeres tejfölt, megszórjuk a melleket a reszelt sajttal.
25-30 percig 150 °C-on készre sütjük.
Tálalási módszer:
A csirkemell mellé halmozzuk az alatta sült zöldségeket és friss, vegyes zöldsalátával kínáljuk
ha fagyasztott zöldségkeveréket használunk, gyorsabban készül el
A kifliket tejfölös tojással megkenjük. 5 perc pihi, majd 3 részre osztjuk 2 lilahagymát dinsztelni + bele a virsli sütni. Kinyújtjuk, mustárral megkenjük, rá a hagyma, virsli.
Elkészítési idő:A csirkecombokat kézzel megtöltjük az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, /1 tojás-sárgá...
Elkészítési idő: 55percA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: 60