Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ropogós csirkeszárnyak (Szilágyi Balázs)


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
csirkeszárny
liszt


a csirkeszárny sütése
1.A csirkeszárny sütéséhez a sütőt melegítsd elő 225 fokra. Ne használj légkeverést.
2.A csirkeszárnyak végét vágd le, a két nagyobbik részt az ízületnél vágd ketté.
A csirkeszárnyat 3 vagy 2 ízülettel árulják. Ha 3 ízületes, akkor a végét vágd le, erre nincs szükség.
Csirke alaplébe vagy paprikás mártásba tökéletes. A két nagyobbik részt pedig vágd ketté, úgy könnyebben
és ropogósabbra sül, ráadásul enni is könnyebb.
3.A fokhagymát aprítsd fel vagy nyomd át, a fűszereket a liszttel és a felaprított fokhagymával keverd össze.
4.Forgasd bele a fűszeres lisztbe a szárnyakat, hogy mindenhol bevonja őket. Ettől lesz igazán ropogós és ízletes a csirkeszárny.
5.Egy tepsibe tegyél egy sütőpapírt, és tedd rá a szárnyakat. Ne érjenek össze.
6.Süsd kb. 45 percig, amíg szép pirosas-barna színű és ropogós nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A ropogós csirkeszárnyak melegen, frissen jók. Akár önálló fogásnak is, vagy csak buliba, összejövetelekhez, TV mellé
kiváló ropogtatni- és szopogatnivaló. Mindenképp kínálj hozzá különböző szószokat. Ketchup, barbecue szósz vagy
tulajdonképpen bármilyen mártogatós szósz kiváló a sült csirkeszárnyhoz.

Ropogós csirkeszárnyak (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres majoránnás sült csirkecomb
Fűszeres majoránnás sült csirkecomb

A megtisztított csirkecombokat rakjuk tálba olajjal megcsurgatjuk rakjuk rá a csirke fűszert ,majoránnát jól keverjük össze.Sütés álló tálba rakjuk bele paradicsomot,vöröshagymát v...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Fűszeres - mézes pulykacomb
Fűszeres - mézes pulykacomb

A fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük az olajjal, majoránnával, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a mézzel. A pulykacombokat megkenjük a páccal, 20 - 30 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok
Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Közben a kiflit, vagy zsemlyét kisebb darabokra vágjuk, és a tejben áztatjuk. Utána a kifliket l kinyomkodjuk. Ho...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk