menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós csirkeszárnyak (Szilágyi Balázs)


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
csirkeszárny
liszt


a csirkeszárny sütése
1.A csirkeszárny sütéséhez a sütőt melegítsd elő 225 fokra. Ne használj légkeverést.
2.A csirkeszárnyak végét vágd le, a két nagyobbik részt az ízületnél vágd ketté.
A csirkeszárnyat 3 vagy 2 ízülettel árulják. Ha 3 ízületes, akkor a végét vágd le, erre nincs szükség.
Csirke alaplébe vagy paprikás mártásba tökéletes. A két nagyobbik részt pedig vágd ketté, úgy könnyebben
és ropogósabbra sül, ráadásul enni is könnyebb.
3.A fokhagymát aprítsd fel vagy nyomd át, a fűszereket a liszttel és a felaprított fokhagymával keverd össze.
4.Forgasd bele a fűszeres lisztbe a szárnyakat, hogy mindenhol bevonja őket. Ettől lesz igazán ropogós és ízletes a csirkeszárny.
5.Egy tepsibe tegyél egy sütőpapírt, és tedd rá a szárnyakat. Ne érjenek össze.
6.Süsd kb. 45 percig, amíg szép pirosas-barna színű és ropogós nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A ropogós csirkeszárnyak melegen, frissen jók. Akár önálló fogásnak is, vagy csak buliba, összejövetelekhez, TV mellé
kiváló ropogtatni- és szopogatnivaló. Mindenképp kínálj hozzá különböző szószokat. Ketchup, barbecue szósz vagy
tulajdonképpen bármilyen mártogatós szósz kiváló a sült csirkeszárnyhoz.

Ropogós csirkeszárnyak (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Házi parizer
Házi parizer

A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, majd jól keverjük el, míg csomómentes kenhető masszát nem kapunk. Kanalazzuk rá egy sütőpapírra, majd tekerjük fel úgy, hogy parizer formájú h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirke tepsis burgonyával
Sült csirke tepsis burgonyával

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk. sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nándor
Rántott csirkemáj
Rántott csirkemáj

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk