Hozzávalók:
csirkeszárny
liszt
a csirkeszárny sütése
1.A csirkeszárny sütéséhez a sütőt melegítsd elő 225 fokra. Ne használj légkeverést.
2.A csirkeszárnyak végét vágd le, a két nagyobbik részt az ízületnél vágd ketté.
A csirkeszárnyat 3 vagy 2 ízülettel árulják. Ha 3 ízületes, akkor a végét vágd le, erre nincs szükség.
Csirke alaplébe vagy paprikás mártásba tökéletes. A két nagyobbik részt pedig vágd ketté, úgy könnyebben
és ropogósabbra sül, ráadásul enni is könnyebb.
3.A fokhagymát aprítsd fel vagy nyomd át, a fűszereket a liszttel és a felaprított fokhagymával keverd össze.
4.Forgasd bele a fűszeres lisztbe a szárnyakat, hogy mindenhol bevonja őket. Ettől lesz igazán ropogós és ízletes a csirkeszárny.
5.Egy tepsibe tegyél egy sütőpapírt, és tedd rá a szárnyakat. Ne érjenek össze.
6.Süsd kb. 45 percig, amíg szép pirosas-barna színű és ropogós nem lesz.
♥ A ropogós csirkeszárnyak melegen, frissen jók. Akár önálló fogásnak is, vagy csak buliba, összejövetelekhez, TV mellé
kiváló ropogtatni- és szopogatnivaló. Mindenképp kínálj hozzá különböző szószokat. Ketchup, barbecue szósz vagy
tulajdonképpen bármilyen mártogatós szósz kiváló a sült csirkeszárnyhoz.
Feldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...
Elkészítési idő:A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő:Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...
Elkészítési idő: