50 dkg csirkemell filé (6 szelet)
12 szelet bacon
1 db gombakonzerv
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek ajvár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk.
Kevergetve jól átpirítjuk.
Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.
A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A húst vékony csíkokra vágjuk és a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Megszórjuk ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával készre pár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk és besózzuk. A hússzeleteket a fahéjjal összekevert rizslisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat elősütjük. A hőálló tálat a szalonnáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű