menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös borsós csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.

Tejfölös borsós csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos tejszínes pulykamellcsíkok
Sajtos tejszínes pulykamellcsíkok

A pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Brokkolival töltött csirkemell
Brokkolival töltött csirkemell

(mikrohullámú sütőben készült) A brokkolit - száraival a tál széle felé - egy üvegtálra helyezzük, szorosan lefedjük, és 4-5 percig pároljuk a mikrohullámú sütő legmagasabb teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ananászos csirkecomb
Ananászos csirkecomb

A csirkecombokat megnyúzzuk és kettévágjuk. Minimálisan sós (akár el is maradhat) és nagyon borsos lisztben megforgatjuk, majd a vaj és olaj keverékében megsütjük egy kicsit. Felen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk