-50 dkg csirkemell
-30 dkg bacon
-20 dkg reszelt sajt
-20 dkg csirkemellsonka
-20 dkg füstölt sonka
-2 darab tojás
-1 fej lilahagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 dl tejföl
A tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy kesőbb ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom ízles szerint, aztán kevés ideig állni hagyom. Második lépésként a csirkemelleket lisztbe forgatom, tojásba, majd reszelt sajtba és egy reteget a tepsibe helyezek. Ráreszelem a 2 gerezd fokhagymát, majd a csirkemellsonkával kirakom. A következő reteget megint a csirkemellel kezdem, majd erre jön a füstölt sonka.
Rávágom a lila hagymat, majd ismet a csirkemell következik. Tejföllel meglocsolom, majd a kilógó baconcsikokat ráhajtom a tetejére. Alufóliával betakarjuk es előmelegített sütőben kb 180 c-on 50 percig sütjük, az utolsó 10 percnél a fóliat levehetjük, hogy ropogosra süljon a teteje. Amikor kész kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk...
Elkészítési idő: 60A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő:Felforrósítjuk a zsírt hozzáadjuk a megtisztított, besózott csirkecombokat, és a bőrös felükön 5 percig pirítjuk -. Hozzáforgatjuk a meghámozott, felkarikázott kolbászt és a megti...
Elkészítési idő: 30 perc